Waarom Drupal?

Gemakkelijk in gebruik

Eenvoudig gesteld kan iedereen die in een tekstverwerker als Word kan werken, ook aan de slag om content te creëeren in Drupal. Dankzij een uiterst eenvoudige user interface en een WYSIWYG-editor die ervoor zorgt dat je teksten rechtstreeks kan ingeven en voorzien van opmaak zonder kennis van HTML, is Drupal een van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen verkrijgbaar. Een handige filemanager, gepersonaliseerde invoegtoepassingen en integratie met bestaande softwaresystemen zorgen ervoor dat zelfs de grootste internetleek binnen de kortste keren content online kan zetten.

Ideaal voor teams

Gebruik je Drupal in een team met verschillende gebruikers? Wil je iemand enkel toegang wil geven om basisversies van teksten in te geven, of eerder de volledige en ongelimiteerde toegang als webmaster: Drupal laat je niet alleen toe om per type medewerker een profiel aan te maken met aanpasbare gebruikersrechten, maar voorziet ook de mogelijkheid om samen aan dezelfde content te werken. Zo kan je via gebruikersrollen en workflows zelf bepalen wanneer nieuwe inhoud gepubliceerd kan worden, wie eindverantwoordelijke is en welke stappen er moeten gevolgd worden alvorens een stukje content op de live website verschijnt.

Veilig

Drupal is het veiligste beheersysteem. Drupal is opgebouwd met veiligheid in gedachten en heeft opvallend minder veiligheidsproblemen dan vergelijkbare beheersystemen. 

Goede zoekmachine optimalisatie (SEO)

De mensen die dichtbij de nieuwste ontwikkelingen van zoekmachine optimalisatie staan zijn vaak ook betrokken in de Drupal community. Drupal heeft een groep goede modules die ervoor zorgen dat je website fijnmazig geoptimaliseerd wordt voor de zoekmachines.